tiistai 21. marraskuuta 2017

Helsingin kunnallinen sairaidentorjunta

Helsingin terveyskeskukset, tai pitäneekö kutsua niitä nyttemmin sairaiden torjuntakeskuksiksi, toimivat ilmeisimmin jonkinlaisessa paniikkitilassa Soten alla. Asiakkaita pompotellaan kuin kuumaa perunaa. Ehkä terveysasemat haluavat siirtää potilaansa suosiolla yksityisille?

Vaimoni sai kesällä borrelioosi tartunnan punkista ja haki siihen antibioottilääkityksen yksityislääkätrasemalta, koska terveyskeskuksen lääkäriajat olivat kesällä pitkälle ajalle varattuja.  Nyt syksyllä hän yritti varata testiaikaa (sillä erilainen oireilu jatkui) Laajasalon terveyskeskukseen mutta se ei käynnyt, koska ensin piti näyttää terveyskeskuksessa ensin papereita edellisestä hoidosta (joka siis oli yksityinen lääkäriasema).

--------oma kanta kertoo-----
Hoidon toteutus
Etäkontakti
Kysyy läheteasiaa edell lääkärin käyntiin liittyen. Lipooman poistoa ehdotettu.Asiassa jo 1,6-vuotta aikaa.Kons lääkäriä.tp aika suoraan meille?
Toisena asiana priv.puolella hoidettu borrelioosiepäily. Ihottumainen rengas ollut ja määrätty sen perusteella ab-kuuri.Aikaa tästä 2kk. Nyt nivelsärkyjä,sormissa,polvissa ja päänsärky jatkuvaa. Pyytää nyt meiltä borr.lab.
Ohjeistettu tuomaan priv.dokumentit hoidosta meille.
--------------------------------
Seuraavana päivänä hän vei yksityiseltä saamansa paperit terveysasemalle. Ne paperit eivät kelvanneet (resepti, josta selvisi päivämäärät, lääkitys ja "Selvitys lääkärin antamasta hoidosta ja palkkiosta"), pitäisi olla jotain muuta joka tarkoittanee "sairaskertomusta"? Tehdäänkö sellaista todetusta borrelioosi tapauksesta? Se lienee tyyppiä, "todettu borrelioosin aiheuttama tulehtumarengas ja annettu siihen antibioottihoito". Voi pyhä sylvi. Mitä terveyskeskuslääkäri tuosta viisastuisi, jotta voisi antaa lähetteen verikokeeseen? Yksityisaseman hoitaja ihmetteli myös terveyskeskuksen paperintarpeita.

--------oma kanta kertoo-----
21.11.2017
Hoidon toteutus
Ongelmat
Asiakas tuo terveysasemalle kuitit/maksujäsennyksen käynnistä yksityisellä. Tarvitaan sairaskertomuskopiot, ktso yst hoitaja Saxeliinin 20.11.2017 teksti. Asiakas ei halua täyttää potilastilauskaavaketta, lähtee pois ta:lta kesken selvityksen.
-------------------------------
Mikä ihmeen potilastilauskaavake, jota hän ei halunut täyttää? Sellaisesta ei vaimon mukaan ollut edes puhetta mutta tuskinpa hän olisi sitä edes täyttänyt, koska oli päättänyt jo mennä helpomman tien kautta yksityiselle.
Lääkäriaikaa ei edelleenkään saanut terveyskeskuksesta tilata ilman "sairaskertomuspapereita".
Vaimoni suuttui ja totesi, että hän menee mieluummin myös jatkohoitoon yksityiselle, koska kunnallisen hoito näyttää olevan juoksutuksen ja paperikasan takana.
Yksityiseltä sai laboratorioajan yhdellä puhelulla ilman lääkäriaikaa.

Onko ihminen sairauksineen unohtumassa Soten jaloissa? Vaikuttaa siltä, että kunnallinen terveydenhoito ajetaan tosissaan alas, ihan sen omien työntekijöiden ja älyttömien ohjeistusten toimesta.

1.9.2017 tässä blogissa on lisää kertomusta suomalaisesta terveydenhoidosta tai pikemminkin sen puutteista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti