keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Oletko ihmetellyt sähkölaskusi siirtohintaa?

Kenen hyötyyn tähdätään nyt uudella sähkön jakelun "älyverkkoprojektilla"?

Oltaiskohan tässä TEMmin älyverkkoasiassa nyt menossa asioiden tarpeettomaan sekoittamiseen, jotta kuluttaja ei enää älyäisi senkään vertaa, mistä häntä oikeasti sähkössä laskutetaan ja millä ihmeen perusteella?
Äly tarkoittaisi, tässä tapauksessa suoraan sanottuna "asiakkaiden kusetusta".
Näyttää siltä, että sähkölaskuun ei voisi kuluttaja enää omalla kulutuskäyttäytymisellä vaikuttaa.

Nyt esim. kaikkien Hesalaisten taloissa, on etäluettava sähkömittari joka mittaa todellista sähkön kulutusta. Sen älykkäämpää mittaustapaa ei tarvita. Jos verkkoyhtiöt haluavat muuta, maksakoot katteistaan. (HS Julkaistu: 30.10.18 "Caruna on ollut otsikoissa myös veroparatiisikytköstensä takia. Vuonna 2016 yhtiö teki Ylen mukaan 150 miljoonan euron liikevoiton, josta se maksoi veroja 0,28 prosenttia." https://www.hs.fi/koti/art-2000005881948.html)

Sirtohinta on mennyt ihan älyttömäksi. Katselin juuri mökin sähkölaskua jossa kuukauden siirtohinta (72:96) ylitti n. 4x sähkön kulutushinnan (18:29). Tuli mieleen, että pitäiskö purkaa siirtolinjat seinästä ja siirtyä omatarvesähköntuotantoon. Täytynee katsella aurinkokennojen hintoja ihan uudella silmällä.

Hesan alueella siirto- ja käyttöhintatasot ovat huomattavasti lähempänä toisiaan.
Siirto on vain n. 2,6 x kallimpaa.
Kiinteät perusmaksut tekevät energiansäästötoimet turhanpäiväisiksi, koska maksat aina saman, teetpä mitä tahansa energiansäästötoimenpiteitä tai investointeja. Tämä kiinteän maksun malli ajaa vain energiansiirtoyhtiöiden etua. Kiitos jälleen rakkaalle hallituksellemme (Vapaavuori (kok) / Katainen (kok) / Haavisto (vihr)) joka liputti yhden tärkeän infravaikuttajan, "luonnollisen monopoolin" ulos maastamme. Uskoisin Kokoomuslaisten tietävän erinomaisesti, mitä sen jälkeen tapahtuu, muu puhe on vastuun pakoilua.
Caruna-kaupan sumplimisen taustoista ja vastuista on koottu selvitys osoitteessa: https://vasemmisto.fi/caruna-kaupan-salat-julki/

Jos haluatte tutustua tarkemmin, mistä puhun, tämä, jälleen hallituksemme suojeluksessa oleva, Älyverkkoprojekti, raportteineen, löytyy osoitteesta 
Tuohon otsakkeeseen ei kannata uskoa, se on puhdasta hämäystä. Kun lukee raportteja, havaitsee hyvin pian, mistä oikeasti on  kysymys. Kyseessä on mitä ilmeisimmin jälleen, "tulonsiirto projekti".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti