sunnuntai 8. toukokuuta 2022

KUN PANKKIKORTTI EI TOIMI LÄHIMAKSULLA

Jouduin yllättävän ongelman eteen yrittäessäni lähimaksua. Pääte ei hyväksynyt maksua. Ensimmäinen kerta, vaikka olen erittäin kokenut korttimaksaja. Kun yritin  perään samaa maksua tunnusluvulla, sekään ei onnistunut. Jouduin käyttämään toisen pankin korttia. Käteinenkin olisi varmaankin kelvannut.

Ryhdyin selvittämään asiaa ja aivan oikein. Lähimaksua ei voi tehdä peräkkäin, kuin tietyn kertamäärän ja sen jälkeen on maksettava tunnusluvulla. JA jos yrität epäonnistuneen lähimaksun jälkeen tuota maksua tunnuslukumaksuna, sekään ei enää onnistu. Sinun on maksettava jokin muu maksu (sama maksu ei siis onnistu) välissä tunnusluvulla ja taas toimii. Mystiikkaa on siis tuo, että samaa maksua ei voi enää maksaa edes tunnusluvulla, lähimaksun hylkäyksen jälkeen. Missä ihmeessä mättää?
Olen ilmeisesti onnistunut sopivasti vuorottelemaan (vuositolkulla) lähi ja tunnuslukumaksuja, koska tämä oli erittäin uutta minulle.

Tämä maksun esto ei kuulosta edes varkauden estolta, koska kortin tunnusluku olisi osoitettu olevan näppäinpäätteellä tiedossa?
Onko kyseessä jokin tietotekninen kämmi? En ihmettelisi lainkaan. Ainakaan asiakaspalvelulta tämä ei enää kuulosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti