keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Saako hallituksen vaihtaa jos se on "väärä"?

Onko kuluttajasuoja voimassa vaalien jälkeen 14vrk:n palautusoikeudella, jos me äänestäjät emme ole valituiksi tulleisiin kansanedustajiimme tytyväisiä? No eipä tietenkään.

Suomessa on vaaleissa käytäntö, että jokin tai jotkut jonkin puolueen "ääniharavat" keräävät puolueelle paljon yhteistä äänisaalista, tuo kynnysäänimäärän ylijäämäsaalis jaetaan kynnysäänimäärän alittajien kesken, siten, että sieltä nousee kansanedustajaksi henkilöitä, joita ei ikäänkuin ole äänestetty riittävästi,. Siis "ei valittua" ainesta?

Tästä johtuen useat puolueet pyytävät ehdokkaikseen julkisuuden henkilöitä (turhajulkkiksia, iskelmälaulajia, missejä, urheilijoita, näyttelijöitä). Nämä politiikasta mitään ymmärtämättömät pääsevät "päättämään" asioista, joista he eivät mitään ymmärrä ja heidän äänisaaliillaan kansaedustajiksi nousee  noita "ei valittuja" henkilöitä. Tässä on huijauksen makua. Sen nimi on "suhteellinen vaalitapa" jossa julkkisten saamat äänet ratkaisevat.
Tässä systeemissä paljastetaan  selkeästi, että nuo ymmärtämättömät ja epäkurantit kansanedustajat eivät tule missään tapauksessa, kuten ei muutkaan kansanedustajat, päättämään mitään asioita oman tahtonsa mukaan. Päätökset ohjataan puoluetoimistoista ja kansanedustajat ovat niitä, "ryhmäkurin" alaisia äänestysnapin painajia jos eivät satu olemaan kahvilla kun äänestys alkaa.

Vaikka muuten epäilen julkkis-Harkimon motivaatioita politiikassa, siinä hän on erinomaisen oikeassa, että Suomen todelliset päättäjät mahtuvat yhteen tila-autoon.Tämä on SE syy, miksi kannattaa äänestää ennenkaikkea puoluetta ja sen jälkeen vasta henkilöä, koska se henkilö tuskin koskaan tai ertiitäin harvoissa "vapaan äänestyksen" tapauksissa, pääsee mitään päätämään.

Ääntenlaskennasta tarkempi selvitys löytyy esimerkiksi osoitteesta:
http://www.nuorteneduskunta.fi/fi/suhteellinen-vaalitapa-%E2%80%93-tulos-lasketaan-dhondtin-menetelm%C3%A4ll%C3%A4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti