keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

SÄÄSTÖPANKIN NIMISSÄ TÖKERÖ HUIJAUSYRITYS

 Näille pankkihuijauksille erittäin tunnusomaista on omalaatuinen, lähetysosoite (noreply9587443asgar.babayev@code.edu(.)az), joka jo kertoo, että mistään pankista ei näitä viestejä ole lähetetty.  Sama pankkien sekoitus jatkuu kirjeessä ja tuosta linkistä: "verkkopankki Saastoponkki.com" osoitteen muodossa. Kirjeen lähettäjäkone ei ole enää verkossa.


Kirjeen OTSAKE: Saastopankki

Suluissa kommenttini huijausviestiin.

---------------------------------KIRJEEN TEKSTI---------------------------

Luottamuksellinen Allekirjoitettu asiakirja   Pääsy allekirjoitettuihin asiakirjoihini   (linkistä näkyy "https://nordeea.net/") huomaa väärin kirjoitettu Nordean nimi.  Ja tämänhän piti tulla Säästöpankista (katso kirjeen jatko).

Hei,

Olemme Säästöpankki lähettäneet Teille luottamuksellisen sähköpostiviestin. Sähköpostiviestin avaaminen ja lukeminen tapahtuu yläpuolella olevan suojatun linkin kautta. Turvallisuussyistä voitte lukea viestin vain yhdestä tietokoneesta/mobiililaitteesta korkeintaan 14 päivän ajan. Tallentakaa ja/tai tulostakaa viestin sisältö ja hävittäkää tämä ilmoitusviesti. Säästöpankki 24/7 asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa numerossa 0200 3000 (pvm / mpm). Tähän viestiin ei voi vastata. Ystävällisin terveisin, Säästöpankki. (puhelinnumero veisi Nordeaan)

-------------------------------------------------------------------------------------
LINKISTÄ AUKEAA VERKKORIKOLLISEN VÄÄRENTÄMÄ HUIJAUSSIVU, JOLLA KAAPATAAN PANKKITUNNUKSESI JA TYHJENNETÄÄN TILISI!


JA LISÄÄ HUIJAUSKIRJEEN ERIKOISUUKSIA
KIRJEEN ALAOSAAN OLI LIITETTY PITKÄ PÄTKÄ RANSKALAISEN WIKIPEDIAN KIRJOITUKSESTA "AS Rooman sukupuu." = Associazione Sportiva Roma. Tällä lienee tarkoitus hämmentää verkkosuodattimia? Näitä lisä-data tekstejä on huijauskirjeissä ollut aikaisemminkin mutta harvinaista se on ollut. Kenties voisi näiden kautta jäljittää huijaria?

NORTON virustorjunta kertoo osoitteesta:  

"Norton-luokitus
Norton Safe Web on analysoinut sivuston saastoponkki.com turvallisuus- ja tietoturvaongelmien osalta. Norton-luokitus myönnetään automaattisen analysointijärjestelmämme tulosten perusteella"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti