maanantai 12. kesäkuuta 2017

Muutkin myyvät tyhjää kui YLE

Tähän kohtaan sopii toinenkin artikkeli tyhjää myyvistä firmoista.

Keväisellä reissulla Italiassa hämmästelin, eri valmistajien,  muutamaa puolityhjää tuotepakkausta. Eikö EU säädä pakkauksen täyttöastetta? Ainakin Suomessa, ennen EU aikaa, oli tarkat rajat kuinka paljon tyhjää pakkauksessa saa olla. Täyttörajakin pyydettiin näyttämään jos vajaatayttöä sitten piti syystä tai tosesta harrastaa.
Ostin myös Suomesta muutama kuukausi takaperin teepakkauksen jossa entiset lipukemalliset teepussit oli korvattu tetran muotoisilla pusseilla. Näppärä keino lisätä ilmaa pakkaukseen. Kun nyt jälkeenpäin olen yrittänyt vastaavia pakkauksia etsiä, niitä ei vaikuta enää löytyvän kaupan hyllyltä. Kenties suomalainen kuluttajasuoja on toiminut?

Tässä kuvassa näemme avaamattoman italialaisen "#COOL mentos" purukumipakkauksen. Oikein päin rasia näyttää täydeltä. Kun rasian kääntää, paljastuu rasian täyttöaste. Rasian kyljestä saattaa tarkkasilmäinen lukea pienllä painetun tekstin, että rasiassa on 10 purukumia ja rasian paino on 22g.
Valmistajannimikin löytyy "Perfetti" joka tarkoittaa täydellisiä ja nimi jatkuu "van Melle" . Valmistettu Italiassa. Tässä tapauksessa kilpaillaan muiden vastaavien tuotteiden kanssa painatuspinnan määrällä ei itse tuotteiden määrällä :)
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti