Nyt markkinoidaan puhelimitse ahkerasti sähkösaneerauksia.
Henkilö saattaa esiintyä TUKES:in tarkastajana ja ennen, kuin ryhtyy asioimaan tällaisen henkilön kanssa on syytä selvittää henkilön ja yrityksen toimivaltaisuus TUKES:ista. Puhelinmyynnistä ja ovelta-ovelle-myynnistä voi myös ilmoittaa TUKES:iin: https://marek.tukes.fi/ilmoitus.aspx
Henkilö kauppaa puhelimessa "sähöasennusten tarkistuksia" ja ymmärrettävästä syystä löytää runsaasti huomautettavaa. Usein väittää talon sähköasennuksia "vanhentuneiksi". Muun muassa on vaihdettu olemassa olevia, toimivia sulaketauluja "nykyasetusten vastaisina".
Kun sulaketaulut ja talon sähköistys aikanaan asennettiin, ne olivat silloisten asetusten mukaiset ja ne ovat edelleenkin täysin käyttökelpoisia eikä missään tapauksessa asetusten vastaisia, koska ne on nimenomaan asennettu aikansa asetusten mukaisesti.
Mikäli sulaketauluissa ei ole toiminnallista ongelmaa (sulakkeet ylikuumenevat ja palavat, kipinöintiä, kytkimet toimivat huonosti, yms. selkeää toimintaongelmaa) ei sulaketaulua ole minkäänlaista syytä vaihtaa uuteen. Sama pätee talon muussakin sähköasennuksessa.
Niin kauvan, kun kaupasta löytyy, kunnossa olevaan tauluun sulakkeita, taulu on luvallinen ja toimiva.
Sähköurakointiatarjoava on tässä suhteessa liikkeellä vain rahastusmielellä.
Jos on mitään aihetta epäillä talon sähköasennuksia, on syytä pyytää itse luotettavasta sähköasennusfirmasta tarkastus ja pyytää rinnakkaistarjous, jos on puhelinmyyjältä jonkin tarjouksen saanut. Yrityksen toimivaltuutudet voi itse tarkistaa Tukesin rekisteristä.
Aiheesta on kirjoittanut mm. Taloustaito: https://www.taloustaito.fi/koti/sahkotarkastuksia-tyrkytetty-ikaihmisille-vilpillisin-keinoin-vanha-sahkoasennus-ei-ole-laiton/#ee32aec5